ZONETERAPI

Zoneterapi er en påvirkning af kroppens reflekszoner, som styrker kroppens sundhed og balance.

Zoneterapibehandling er tryk på kroppens reflekszoner, dog er den mest anvendte form i dag tryk på fødderne.

ARBEJDSOMRÅDE

Ubalancer kan normaliseres ved tryk af ømme punkter på hænder og fødder, hvorved organernes energiflow og kredsløbet stimuleres til udrensning, lindring og afslapning som resultat.

ARBEJDSMETODE

Der arbejdes med trykmassage på meridianbanerne på fødderne og hænderne, hvor der findes reflekszoner, der afspejler organernes tilstand.

TILSKUD

Sygeforsikringen ”Danmark” yder tilskud og visse forsikringsselskaber. Zoneterapi anerkendes på linje med kiropraktik, fysioterapi og lign.

HISTORIE

Zoneterapi har været brugt i årtusinder i østen, Amerika og Afrika til at bringe balance i menneskets krop, sind og ånd. Zoneterapiens oprindelse er noget uklar. Amerikanerne hævder, at det stammer fra Europa, mens europæere peger på, at Afrika og Asien er hjemstederne for zoneterapi. Der er dog enighed om, at det er den amerikanske læge, William Fitzgerald, som er grundlægger af den zoneterapi, vi kender i dag. Fitzgerald havde hørt, at indianerne havde en gammel tradition for at behandle deres syge på fødderne.

Zoneterapien har udviklet sig i Danmark siden midten af 1970-erne. Dengang blev terapien især betragtet som interessant, fordi man så den som en ‘naturlig’ og bivirkningsfri behandlingform med den enkelte i fokus.

UDDANNELSE

Uddannelse er lidt forskellig fra skole til skole men en god uddannelse har et højt lektionstal. Der indgår anatomi, fysiologi og sygdomslære samt farmakologi, praktisk zoneterapi med meridianlære, organrelaterede muskler og 5-element-teori, introduktion til massageteknikker, praktik og dokumenterede klientbehandlinger, klinikdrift og andre alternative behandlingsformer.

BRANCEORGANISATION

DAKOBE optager medlemmer der har en Zoneterapeutuddannelse med eksamensbevis. Derudover er DAKOBE godkendt til at RAB-godkende Zoneterapeuter.