HEILPRAKTIK

Heilpraktik er en pseudovidenskabelig praksis, som har sin oprindelse i folkemedicinen. Den omfatter flere elementer som f.eks. homøopati, plantemedicin og irisanalyse. Ordet ‘heil-praktik’ betyder oversat til dansk “helbredelses-praksis”.

ARBEJDSOMRÅDE

Der arbejdes holistisk hvilket vil sige, at der arbejdes med det hele menneske som et samspil mellem krop, tanker og følelser.

ARBEJDSMETODE

Som heilpraktiker arbejdes der bredt med naturmedicin. Der arbejdes med irisanalyse, homøopati, kostvejledning, urteterapi, øreakupunktur og meget mere for at hjælpe klienter med flere former for livsstilslidelser.

Der bruges analysemetoder for at spore frem til den individuelle årsag til hvordan en sygdom eller lidelse er opstået. Herefter arbejdes der med flere behandlingsmetoder som før nævnt, som både supplerer og understøtter hinanden.

TILSKUD

Heilpraktik er ikke tilskudsberettiget.

HISTORIE

Ordet Heilpraktik stammer fra Tyskland. Oversat betyder det Naturlæge. Den har oprindelse i folkemedicinen. I Tyskland er heilpraktikerne statsanerkendte og en del af den private sygesikring. I Danmark arbejdes der som heilpraktiker på lige fod med andre alternative behandlere og går ikke under den danske sygesikring.

UDDANNELSE

Uddannelsen tager 2 år og er opbygget i 4 moduler der hver især tager ½ år og alle moduler afsluttes med en 2 timers test. I de forskellige moduler læres der om alt grundlæggende fra brugen og ordinering af homøopatisk medicin, div. analyser, ernæring samt meget mere.

BRANCEORGANISATION

DAKOBE optager medlemmer der har en Heilpraktik uddannelse med eksamensbevis.