PHYTOTERAPI

Phytoterapi er behandling med lægeplanter. Phytoterapeut er en registeret og beskyttet titel.

Phytoterapibehandling går ud fra et spørgeskema og forskellige diagnoseredskaber, så phytoterapeuten kan danne sig et billede af klientens tilstand.

ARBEJDSOMRÅDE

Phyto kommer af græsk og betyder URT, så dette er behandling med urter / lægeplanter, der kan lindre og / eller forebygge sygdomme.

ARBEJDSMETODE

Spørgeskemaet er grundlaget for udarbejdelse af en behandlingsplan over hvilke urter, evt. kosttilskud og ændringer i livsstil, der skal til, for at afhjælpe med lindring af ubalancen.

Urterne gives i form af ekstrakt, kapsler, tabletter og teer indvortes eller som creme / salve til udvortes brug.

Der følges typisk op på behandlingerne efter 1 -3 måneder.

Hvor lang tid behandlingerne strækker sig over afhænger af ubalancens art, som kan være hormonelle problemer (eksempelvis PMS, PCOS), hudproblemer (akne, eksem og lignende), fordøjelsesproblemer, kredsløbsforstyrrelser, ubalancer i nervesystemet eller immunforsvaret og betændelses- og inflammatoriske tilstande.

TILSKUD

Phytoterapi er ikke tilskudsberettiget.

HISTORIE

Den nuværende phytoterapeutuddannelse blev startet i 2000 af to kvinder, der begge brændte for behandling med urter og lægeplanter, og som syntes, at tiden var inde til at udbrede kendskabet til denne terapiform.

UDDANNELSE

Uddannelsen tager 36 måneder samt anatomi, fysiologi og sygdomslære. Uddannelsen giver dig mulighed for at blive RAB-registreret. Under uddannelse får du et grundigt kendskab til ca. 100 urter fra hele verden, deres aktive indholdsstoffer, og hvordan de virker i kroppen.

Uddannelsen er helhedsorienteret og betragter altid hele mennesket og arbejder ud over urterne også med kost, vitaminer og mineraler, fedtsyre og diverse livsstilsfaktorer.

Uddannelsen er opbygget i moduler omkring de enkelte organsystemer, urter til udvortes brug, find urterne i naturen, ernæringslære både praktisk og teoretisk, irisdiagnose, øreakupunktur, intro til homøopati, æteriske olier, klientpsykologi og klinikdrift.

BRANCEORGANISATION

DAKOBE optager medlemmer der har en Phytoterapeutisk uddannelse med eksamensbevis.