BODY SDS-KROPSTERAPI

Body SDS står for Body Self Development System, og er en danskudviklet behandlingsmetode grundlagt i 1950-erne. Body SDS er en holistisk behandlingsform.

Body SDS-kropsterapi er massage, ledbevægelser og åndedrætsteknikker som hjælper de selvhelbredende funktioner i kroppen.

ARBEJDSOMRÅDE

Body SDS kropsterapi er en dybdegående behandlingsform, der effektivt kan afhjælpe fysiske skavanker som bl.a. myoser og muskelspændinger, ryg- og nakkeproblemer, skoliose, piskesmæld og museskader samt indre fysiske gener som fordøjelsesproblemer, organproblemer samt nerve- og sanseproblemer.

På grund af det holistiske fokus på samspillet mellem krop og psyke er Body SDS egnet til at behandle stress, angst, depression og traumer.

ARBEJDSMETODE

Under en Body SDS-behandling vil terapeuten ved hjælp af indføling og viden om kroppens anatomi fastlægge, hvor klientens problemer stammer fra.

På grund af det holistiske fokus på samspillet mellem krop og psyke, vil kropsterapeuten behandle hele kroppen og arbejde med klientens led, muskler og organsystemer via massage og åndedrætsteknikker.

Terapeuterne benytter sig af ledbevægelser, justering og mobilisering af led, pulserende massage, akupressur- og zonetryk, der hjælper med at afspænde kroppen og skabe gennemstrømning.

TILSKUD

Der ydes ikke tilskud fra den offentlige sygesikring eller Sygeforsikringen Danmark, men enkelte sundhedsforsikringer giver tilskud til Body SDS-behandlinger.

HISTORIE

Body SDS blev grundlagt i København i slutningen af 1940’erne af dansk mand. Hans metoder er siden blevet videreudviklet i to generationer af hans søn og barnebarn, der i 1991 startede Body SDS sammen.

UDDANNELSE

Uddannelsen til Body SDS-terapeut tager 3 år, og er en kombination af grundig teori og praksis med udgangspunkt i learning-by-doing. Eleverne gennemgår fag som behandlings- og massageteknikker, indføling, anatomi / fysiologi, fysiurgi og sygdomslære, organlære, kost og ernæring, kropsholdning, ledbevægelse, Body SDS grundtræning, psykologi og samtaleterapi.

BRANCEORGANISATION

DAKOBE optager medlemmer, der er uddannet fra Body SDS.
DAKOBE RAB-godkender behandlere uddannet fra Body SDS.