BIOPATI

En biopat er en komplementær behandler, som i samarbejde med klienten danner sig et overblik over, hvilke belastende faktorer, der kan være med til at skabe akutte eller kroniske problemer i kroppen.

Udgangspunktet for en biopat er, om muligt, at klarlægge de bagom liggende årsager til fx kroniske sygdomme.

ARBEJDSOMRÅDE

Biopater arbejder med krop, sind og ånd gennem brugen af viden om ernæring, vitaminer, mineraler, mælkesyrebakterier, fedtsyrer, urter, homøopati som kan støtte kroppen til at regulere organer og organsystemer. Biopatisk behandling har til formål at frigøre og styrke kroppens eget potentiale til at helbrede sig selv.

ARBEJDSMETODE

I den biologiske helhedsterapi indgår flere terapiformer, hvor biopaten danner sig et helhedsbillede af hver enkelt klient. Ved første test, bliver der lavet et helhedsskøn af kroppens tilstand, ophobningernes og forgiftningernes omfang, kroniske betændelsestilstande, vitamin- og mineralmangler og eventuelle allergier eller intolerancer.

Ud fra denne test, som foretages kinesiologisk eller med bioelektronisk funktionsanalyse, laves en individuel behandlingsplan med kostterapi, vitaminer, mineraler og sporstoffer, reguleringsterapi (også med homøopatske midler) samt immun- og symbioseterapi. Om nødvendigt henvises der til blodprøver eller andre tests for at udelukke, om der f.eks. er intolerancer eller allergier som årsag til ubalancerne.

TILSKUD

Der ydes ikke tilskud.

HISTORIE

Biopati er en biologisk analyse- og helhedsterapiform. Det er en kombination af amerikansk biologisk medicin, tysk immun- og symbioseterapi og skandinavisk naturmedicin. Metoden er grundlagt i begyndelsen af 80-erne af den danske forfatter og behandler Kurt W. Nielsen.

Den er gennem årene blevet udvidet med forskning og behandlingsmetoder fra hele verden, fx asiatisk, europæisk og amerikansk forskning, og alle biopater er siden 90’erne også blevet naturopather i biologisk medicin. Det er lidt forskelligt, hvilken titel de enkelte behandlere benytter, men uddannelsen er den samme.

UDDANNELSE

Den første biopatskole blev etableret i København i 1981, samme år blev biopattitlen indregistreret og varemærkebeskyttet. En biopat gennemgår en 3-årig uddannelse, som bl.a. omfatter: anatomi, fysiologi, sygdomslære, ernæringslære og alternative behandlingsmetoder.

BRANCEORGANISATION

DAKOBE optager medlemmer, der har en uddannelse som biopat med eksamensbevis.