KRANIO-SAKRAL TERAPI (KST)

Udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920.

KST er en meget blid, men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse. Terapeuten diagnosticerer klientens underliggende problematikker og arbejder med dette som fokus.

ARBEJDSOMRÅDE

Begrebet stress kan være både positivt og negativt. Stress er en tilstand, der påvirker vores centrale hjernecentre, som blandt andet styrer vores krop og psyke. Derfor kan lidt stress i flere sammenhænge ofte være positivt. Men når stressniveauet bliver for højt, går det ud over kroppens funktioner, og her taler man om negativ stress.

Behandlingen kan bl.a. afhjælpe: Stress, piskesmæld, tinnitus, hovedpine/migræne, svimmelhed, søvnproblemer, fordøjelsesproblemer, rygsmerter, koncentrationsbesvær, nakkesmerter, kæbespændinger, hjernerystelser, vejrtrækningsbesvær og hukommelsesbesvær.

ARBEJDSMETODE

Kranio-Sakral Terapi er en meget blid, men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer, med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse.

Kranio-Sakral systemet består af knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet (sacrum), membranerne som holder hjernen på plads i forhold til kranieknoglerne og væsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen.

Formålet med KST-behandlingen er at frigøre spændingerne i leddene imellem knoglerne samt at afspænde de stærke membraner, som fysisk støtter og holder hjernens samt rygmarvens nerver på plads. Desuden forbedres hjernevæsken og blodcirkulationen.

Klienten ligger påklædt på ryggen under behandlingen. På punkter med relation til helbredsproblemet, anvendes et meget let tryk. Punkterne ligger ofte på hovedet, i nakken, på ryggen og på korsbenet. Klienten oplever en afspænding, og det er ikke usædvanligt, at klienten falder i en let søvn. Behandlingen opleves behagelig.

TILSKUD

Sygeforsikringen ”danmark” yder ikke tilskud.

HISTORIE

Det var W. Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne. Op igennem det 20. århundrede arbejdede først Sutherland og siden hans elever videre med disse opdagelser og skabte teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform.

UDDANNELSE

På KST-uddannelsen lærer du at løsne knogler, membraner, bindevæv og muskler, så skelettet kan bevæge sig frit, således at hjernen og rygmarven kan fungere optimalt. En enkel og behagelig terapiform, hvor teknikkerne består i ganske lette tryk på hoved, nakke, ryg og korsben. Det kan være 10 moduler, du gennemfører inden for en 3-årig periode.

BRANCEORGANISATION

DAKOBE optager medlemmer der har en Kranio-Sakral-Terapi uddannelse med eksamensbevis. Derudover er DAKOBE godkendt til at RAB-godkende Kranio-Sakral Terapeuter.