MASSAGE

Massage er en af de ældste manuelle terapier. Den har været benyttet gennem årtusinder. Betegnelserne fysio/fysiurgisk/fysiologisk massage dækker behandlingsmassage.

Massagebehandling går dybt i kroppen med teknikker som vrid, stræk, tryk og æltning, så blodcirkulationen i vævet øges. Herved fjernes affaldsstoffer, spændinger og infiltrationer i muskelvæv lindres. Desuden fremmes restitutionen i trætte og ømme muskler.

ARBEJDSOMRÅDE

Massage er en effektiv metode til at afhjælpe skader og problemstillinger -såvel nye som gamle – blandt andet muskelspændinger og hovedpine, iskias-, ryg-, lænde- og nakkeproblemer, piskesmæld og forstuvninger. Fordøjelse, nerve-, hormon- og lymfesystem påvirkes samtidig, så der efter behandling opnås øget energi og velvære.

ARBEJDSMETODE

Massagen tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning, hvilket stiller krav til massørens viden omkring musklernes udspring, tilhæftninger, funktion samt tilstand. Massøren arbejder primært med sine hænder og fingre, som bearbejder kroppens bløde væv (sener, muskler, ligamenter, bindevæv osv.).

Der kan bruges olier eller massagecremer, så stræk og æltning ikke forårsager irriteret hud. En massør ser holistisk på mennesket. Det vil sige hele kroppen og ikke kun et eventuelt ømt/ anspændt område behandles.

Behandlingen kan stå alene, men kan også være et stærkt supplement til at afhjælpe eller lindre symptomer i forbindelse med kroniske muskelsmerter eller et alvorligt sygdomsforløb, da en øget gennemstrømning i kroppen understøtter kroppens evne til at hele.

Der findes flere forskellige typer massage: Ansigt, bindevæv, organ, sport, Shiatsu og Thai.

TILSKUD

Sygeforsikringen ”danmark” yder ikke tilskud, men enkelte sundhedsforsikringer yder støtte til massagebehandlinger.

HISTORIE

Massage har været brugt gennem årtusinder og er grundlag for mange nye behandlingsformer i dag.

UDDANNELSE

Uddannelsen til massør er lidt forskellig fra skole til skole. En god uddannelse bør indeholde et højt antal timer, hvor du fysisk er til stede på skolen og får individuel samt fælles vejledning i teknikker og afprøver massage på egen krop samt prøver at behandle andre.

Uddannelsen bør også indeholde en gennemgang af kroppens muskler samt studie og afprøvning af massageteknik og indføling, åndedræt, psykologi og samtale, fysiologi, klinikvejledning og meridianlære.

BRANCEORGANISATION

DAKOBE optager medlemmer, der har en massøruddannelse med eksamensbevis. Derudover er DAKOBE godkendt til at RAB-godkende massører.