BEHANDLINGSFORMER

Sundhedsstyrelsen har godkendt DAKOBE til at RAB-registrere 9 terapiformer.
Dertil kommer adskillige andre behandlingsformer, med hvilke du kan være medlem af DAKOBE, med alle de fordele det har for både behandler og klienter.
Har DAKOBE som brancheforening nok medlemmer i en given behandlingsform, kan DAKOBE søge om RAB certificering af også den behandlingsform.

Akupunktur

Kommer fra Østen og kan føres tilbage til den Gule Kejser fra det 3. årtusinde. Princippet er, at akupunktøren sætter tynde nåle i huden for at forebygge / helbrede ubalancer / sygdomme. Nålene sættes i punkter på 12 hovedmeridianbaner / energibaner, hvorpå der findes ca 365 punkter, der alle kan bruges til afbalanceres kroppens Chi/Qi/energiflow.

Hvilke punkter, der skal bruges, afgøres vha. forskellige diagnosticerings metoder: Pulsdiagnose, Tungediagnose, Irisdiagnose, Hara-diagnose og De 5 Elementers lære.

LÆS MERE

Body-SDS

Body-SDS står for: Body Self Development System og stammer fra 1950’erne. Skavanker og sygdomme afhjælpes gennem pulserende fysiologisk behandling med fokus på muskler og led, udrensning, træning og uddannelse.

Her igennem opbygges en sundere, stærkere og smidigere krop, hvilket giver større livsenergi og overskud, da skævheder i bevægeapparatet korrigeres og smerter og spændinger fjernes.

Der lægges vægt på at finde årsagen til ubalancen og behandlingen kan også bruges forebyggende.

LÆS MERE

Hypnose & Hypnoterapi

Har sandsynligvis været brugt helbredende i det gamle Ægypten, men er først i nyere tid anerkendt som helbredende metode. Sindets kritiske sans gøres passiv i en mental fokusering – lidt ligesom at dagdrømme.

Her sker det dog kontrolleret og med et formål – det kan være at slippe af med fobi, angst eller få forløst andre indestængte følelser – kort fortalt alt der har med tanker, følelser og adfærd at gøre.

Under behandlinger kan samtales helt normalt og behandlingen kan altid afbrydes.

LÆS MERE

Kinesiologi

I 1960’erne opdagede en amerikansk kiropraktor sammenhænget mellem muskler og energibaner / meridianbaner og udviklede muskelenergitesten, der viser sammenhængen mellem et svækket organ og en svækket muskel. Kroppens energibalance kortlægges og udfra dette laves en behandlingsplan, som atter får kroppens energi til at flyde frit.

Denne afbalancering kan ske ved trykmassage, kostvejledning / tilskud, homøopati, blomstermedicin og følelseskorrektioner. Der findes forskellige grene af kinesiologien.

LÆS MERE

Kranio Sakral Terapi

Udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920.

KST er en meget blid, men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse. Terapeuten diagnosticerer klientens underliggende problematikker og arbejder med dette som fokus.

LÆS MERE

Manuvision

Her er målet at vække modtagerens opmærksomhed, som en konkret kropslig fornemmelse med både fysiske og psykiske sansninger, følelser og tanker.

Uanset om ubalancen er fysisk eller psykisk er udgangspunktet altid kroppen og åndedrættet Manuelle tekniker som tryk, stræk og massage samt samtale og øvelser bruges til at afspænde, behandle og vække kroppens iboende restitutionsproces.

LÆS MERE

Massage

En af de ældste manuellet terapier. Betegnelserne fysio/fysiurgisk/fysiologisk massage, dækker behandlingsmassage, der går dybt i kroppen med vrid, stræk, tryk og æltning, så blodcirkulationen i vævet øges. Herved fjernes affaldsstoffer og spændinger og infiltrationer i muskelvæv lindres.

Resten af kroppen – fordøjelse, nerve, hormon og lymfesystem påvirkes samtidig, så efter behandling fås øget energi og velvære.

Der findes flere forskellige typer massage: ansigt, bindevæv, organ, sports, Shiatsu og Thai.

LÆS MERE

Psykoterapi

Handler om at åbne sindets døre – mange døre lukkes gennem barndommen og livet i det hele taget grundet fortrængninger eller opdragelse / erfaring.

Åbne døre = nye tanker og inspiration med lyst til at udforske livet og søge nye veje / udfordringer. Metoderne er forskellige og kan være rollespil, drømmetydning, fantasirejser, tegneterapi, musikterapi, gruppeterapi, massage, åndedrætsterapi og kropsterapi.

LÆS MERE

Zoneterapi

Moderne zoneterapi har oprindelse i 20-århunderede, hvor en amerikaner inddelte kroppen i 10 zoner der gik fra tæer til finger. Senere fandt man reflekszoner under fødderne, der afspejler organernes tilstand.

Ubalancer kan normaliseres ved tryk af ømme punkter på fødder og hænder, hvorved organernes energiflow og kredsløbet stimuleres med udrensning, lindring og afslapning som resultat.

Orientalsk zoneterapi arbejder med trykmassage på meridianbanerne i fødderne.

Læs mere