MANUVISION KROPSTERAPI

ManuVision terapiformen er blevet udviklet gennem de sidste små hundrede år med inspiration fra bl.a. osteopatien, kiropraktikken, psykologien, forskellige massageteknikker og martial artsformer som Aikido.

ManuVision kropsterapi er en særlig tilgang til kropsterapien, hvor indføling gennem forskellige teknikker, samtale samt aflæsning af påvirkningen på åndedrættet er essentiel.

ARBEJDSOMRÅDE

Kropsterapien er effektiv til at afhjælpe skader og problemstillinger – nye som gamle – blandt andet muskelspændinger og hovedpine, iskias-, ryg-, lænde- og nakkeproblemer, piskesmæld og forstuvninger, psoriasis og psoriasisgigt.

Terapeuten har desuden gode erfaringer og med forskningsmæssig dokumenteret effekt i forhold til at afhjælpe stress, angst og depression, fordi ManuVision kropsterapi øger kropsbevidstheden, skaber ro i kroppen og giver større evne til nærvær.

ARBEJDSMETODE

ManuVision kropsterapi er en dybtgående og holistisk behandling. En behandling hjælper klienten med at opdage sin kropslige intelligens og mærke sig selv som et helt menneske. Teknikkerne er massage, pulsering, tryk, stræk og ledfrigørelse, som bruges for at afspænde hele kroppen.

Åndedrættet bliver dybere og friere, mens samtalen før, under og efter fokuserer på sammenhængene mellem krop og psyke gennem de spændinger og blokeringer, der kan mærkes af både terapeut og klient.

En ManuVision kropsterapeut betragter ikke klienten som syg, men derimod som en person, der har reageret på relationelle eller traumatiske oplevelser.

Behandlingen kan stå alene, men kan også være et stærk supplement til at afhjælpe eller lindre symptomer i forbindelse med et alvorligt sygdomsforløb, da en øget gennemstrømning i kroppen understøtter kroppens evne til at hele.

TILSKUD

Sygesikringen Danmark yder ikke tilskud, men enkelte sundhedsforsikringer yder støtte til behandlinger.

HISTORIE

Terapiformen er udviklet af kropsterapeuter, der oprindeligt var uddannede hos Body SDS. I 2005 etablerede de ManuVision og har siden da selv stået for uddannelsen af de senere ManuVision-kropsterapeuter.

UDDANNELSE

Uddannelsen er et intensivt mesterlæreforløb over 2 år, hvor eleven studerer, gennemgår og afprøver fagene massageteknik og indføling, åndedræt og følelser, psykologi og samtale, fysiurgi og ledfrigørelse, meridianlære og zonepunkter, meditation og fordybelse, behandlingspraktik og målrettet behandling samt ManuVisiontræning. ManuVision er en beskyttet titel, som opnås ved bestået afsluttende eksamen efter uddannelsen.

BRANCEORGANISATION

DAKOBE optager medlemmer, der er ManuVison kropsterapeuter med eksamensbevis. Derudover er DAKOBE godkendt til at RAB-godkende ManuVision kropsterapeuter.