OSTEOPATI

Osteopati er en helhedsorienteret manuel behandlingsform, som arbejder udfra en teori om at få kroppens egne helingsmekanismer igang, ved mekanisk at korrigere den del af kroppen der er dysfunktionel. Osteopati er baseret på naturvidenskabelige fag som f.eks. anatomi, neurologi, biomekanik, sygdomslære og fysiologi.

ARBEJDSOMRÅDE

En osteopat arbejder med hele bevægeapparatet.

ARBEJDSMETODE

En grundig undersøgelse og samtale giver terapeuten et godt udgangspunkt for den manuelle behandling. Manipulationer af led, smidigørelse af muskler og bindevæv ved hjælp af mobiliserende teknikker og øvelser der styrker kroppens holdning. En osteopat, gør også brug af knæk og tryk for at frigøre kroppens led. Med kraniel osteopati som er blid mobilisering og bevægelse, kan behandleren bl.a. afhjælpe skævheder i babyers nakke og kranie.

TILSKUD

Du kan hos Sygeforsikring Danmark få tilskud til en, af sundhedsstyrelsen, godkendt Osteopat.

HISTORIE

Det var en amerikansk læge ved navn, Dr. Andrew Taylor Still, der tilbage i 1874 udviklede faget osteopati. Han var frustreret over at han ikke kunne redde sine egne børn fra minigitis, med den medicin der var til rådighed dengang. I 1892, 18 år efter udviklingen af faget, åbnede den første skole for osteopati.

UDDANNELSE

Uddannelsen er en 4 årig deltidsuddannelse og kræver at man som udgangspunkt er enten fysioterapeut, kiropraktor eller læge.

BRANCEORGANISATION

DAKOBE optager medlemmer der har en Osteopati uddannelse med eksamensbevis.