Loading...
Seneste nyheder

Kinesiologi

Fag:

Kinesiologi er en metode til behandling af stress, smerter, fobier, allergier og psykiske ubalancer samt mentaltræning. Metoden adskiller sig fra almindelig kinesiologi ved at inddrage andre behandlingsmetoder som beskrevet i Ole Larsens bestseller bog ”Slut med hovedpine, rygsmerter og andre plager”. Ole Larsen har med nye metoder videreudviklet kinesiologien for at gøre behandlingerne hurtige og effektive.

Kinesiologi - Behandlingsform hos DAKOBE

Titel:

Kinesiologi er terapinavnet, fordi alle behandlinger kombineres med, at klienten bringes på ALFA-niveau og helt ned på REM-stadiet. Det sker med en nem teknik udviklet af Ole Larsen betegnet som ”Instant REM”. Alle kan lære denne teknik efter en kort instruktion. Til gengæld kræver det længere træning for at kunne teste sikkert med kinesiologi.

Efter 8 weekendkurser kan kursister blive Certificeret Kinesiolog og få bevis på det, såfremt prøve bestås. Med flere kurser og fagområder kan der ske RAB registrering. Ole Larsen har alle rettigheder til navnet Kinesiologi. Certificerede og RAB registrerede må kalde sig Kinesiolog.

Arbejdsmetode/arbejdsområde:

Metoderne i Kinesiologi er så hurtige, at behandleren f.eks. kan fjerne smerter på få minutter, men hvis ikke klienten kommer til en forståelse af, hvordan de er opstået, så vil smerterne måske komme igen. Med Kinesiologi arbejdes der holistisk, hvorfor hele klientens tilstand inddrages.

Der lægges vægt på, at klienten bliver bevidst om egen situation, og hvordan behandlingsmetoden virker. Derfor bruges traditionel muskeltestning på en arm, således at klienten selv kan mærke muskelsvækkelse, når noget negativt testes. Det er målet, at behandlingen giver klienten en forståelse, der gør det muligt at selvbehandle og at tage ansvar for eget liv.

Derfor er der f.eks. til hovedpine udviklet et selvbehandlingsprogram med lette øvelser.

En behandling starter ofte med en ”stress- og helsetest” baseret på klientens egne oplysninger. Herefter findes ved kinesiologisk testning årsager til klientens lidelse. På den baggrund behandles de lidelser, som klienten ønsker at slippe af med. De problemer, som klienter kommer med, har oftest flere årsager. Derfor kan behandling af f.eks. smerte betyde, at klienten får akupressur og massage samt kostomlægning og ergonomisk vejledning.

Stress og angst kan forstærke smerter, så derfor inddrages også disse områder, hvis der er behov for det.  Når der behandles på flere områder kommer der en synergieffekt, der giver helbredelse i stedet for symptombehandling.

Tilskud:

Der er p.t. ingen tilskud fra Sygeforsikringen ”Danmark” og sundhedsforsikringer.

Historie:

Kinesiologi har den almindelige kinesiologi som fundament og muskeltestning indgår i alle behandlinger. Metoden er udviklet af Ole Larsen, der er uddannet i forskellige kinesiologisystemer samt en række andre behandlingsmetoder. Dette blev kombineret med hans biologiske, pædagogiske og psykologiske faglige baggrund.

Det hele startede med, at Ole Larsen blev ramt af en alvorlig diskusprolaps med så mange lammelser, at lægerne forudså et fremtidigt liv i en kørestol. Det nægtede han at tro på og tog kontakt til en række dygtige læger og alternative behandlere, der tilsammen hjalp ham. Derved så han betydningen af holistisk behandling, hvor krop, kost og psyke fungerer i et samspil. Med forskellige uddannelser blev han ryg- og smerteekspert.

Ved foredrag og kurser demonstrerede han, hvordan folk kan gøres smertefrie og opdagede, at tilskuerne kun ønskede at se på en behandling i 5-10 minutter.

Derfor begyndte han at eksperimentere og fandt nye metoder til en hurtigere behandling. Disse hurtige genvejsbehandlinger blev grundlag for: Kinesiologi, der efterfølgende også kom til at omfatte hurtig behandling af allergier, fobier og stress.

Uddannelse:

En uddannelse til kinesiolog starter med uddannelsen til stresskonsulent. Herefter tages specialkurser i behandling af smerter, allergier, psykisk afbalancering og mentaltræning. Alle kurser omfatter også kostvejledning og stresshåndtering samt statikkorrektion og kropssprog.

Ved RAB registrering kræves flere uddannelser, men da disse er sammenfaldende med andre RAB godkendte uddannelser, er det f.eks. let for en zoneterapeut med ekstra kursus i kinesiologi at blive RAB godkendt også i Kinesiologi.

Brancheorganisation:

DAKOBE er godkendt til at RAB registrere Kinesiologer.

BEHANDLINGSFORMER