I kølvandet på de seneste dages øgede restriktioner genåbner regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier nu for de generelle hjælpepakker. Hele dansk erhvervs-, kultur- og idrætsliv vil dermed have adgang ordningerne.

Corona-smitten stiger over hele Danmark, og der er derfor indført flere tiltag for at bremse udviklingen. De skærpede restriktioner er i dag udvidet til at gælde i alt 69 kommuner landet over.

Derfor har regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet netop aftalt at genåbne de generelle hjælpepakker fra foråret.

Det betyder, at der igen bliver åbnet bredt op for kompensationsordningen for faste omkostninger og kompensationsordningen til selvstændige mv. Kravet for at få del i ordningerne er en omsætningsnedgang på 30 pct.

Hjælpepakkerne vil være åbne for hele landet og dermed ikke kun de kommuner, hvor der er skærpede restriktioner lige nu.

Dermed bliver der givet adgang til, at langt flere virksomheder, kulturinstitutioner og idrætsliv kan få hjælp.

”De seneste dage og uger har for alvor vist, at corona-virus ikke har sluppet sit tag i Danmark. Med stigende smittetal og skærpede restriktioner i flere kommuner, mener vi i regeringen også, at der er brug for et større og mere finmasket, økonomisk sikkerhedsnet. For en alvorlig situation kræver de rigtige greb.

Derfor er jeg glad for, at vi sammen med et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om at genåbne de generelle hjælpepakker til gavn for hele dansk erhvervs- og kulturliv og danske lønmodtagere. Der er ingen tvivl om, at der er brug for hjælpen derude,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.